Alt du trenger å vite om nikkelallergi

Lurer du på hvorfor noen får nikkelallergi? Her finner du tips og råd til hvordan du kan unngå kontaktallergi samt hvilke materialer du bør holde deg unna dersom du har sensitiv hud.

Hva er nikkelallergi?
Nikkelallergi er en av de vanligste formene for kontaktallergi som gjør at man kan få en allergisk reaksjon i form av kløe, eksem eller annen hudirritasjon der huden kommer i kontakt med nikkel. Nikkel finner man i for eksempel uedelt metall eller blandingsmetaller. Både sølv- og gullsmykker kan inneholde nikkel. Nikkel kan også forekomme i hvitt gull og platina. Dersom du ønsker å unngå nikkelallergi bør du holde deg unna smykker i sølv og gull.

Man er ikke født med nikkelallergi, og nikkelallergi er ikke arvelig. Nikkelallergi utvikles som et resultat av stadig eksponering for nikkel. Vi anbefaler derfor alltid å bruke allergivennlige smykker i ren medisinsk plast eller titan uansett hvilken alder man har.

Det finnes ingen behandling mot nikkelallergi bortsett fra å holde seg unna nikkelholdige materialer. Dette kan være svært vanskelig da mange gjenstander vi bruker i hverdagen inneholder nikkel. Er man uheldig eller uforsiktig kan man ende opp med å reagere ved bruk av for eksempel bukseknapper, klokker eller nøkler. Sjansen for å oppleve dette blir mindre dersom man er flink til å bruke allergivennlige smykker.

Velg allergivennlig
Vår leverandør Blomdahl leverer sterilt innskytningsutstyr og hud- og allergivennlige smykker. Ideen bak konseptet ble utviklet på midten av 1980-tallet da Blomdahls grunnleggere Lars og Karl Blomdahl bestemte seg for å utvikle en trygg piercing-metode i en tid hvor sykdommer som smitter via blod slik som HIV og hepatitt B var blant de store helseutfordringene i samfunnet. Blomdahl ble dermed verdens første leverandør av sterilt engangsutstyr til innskytning av piercing.

Ønsker du å ta trygge og allergivennlige hull i ørene? Hos OK klinikken på Majorstuen i Oslo er de opptatt av at piercing skal foregå på en trygg måte. Du kan bestille time via deres online booking.

I tillegg til å unngå materialer som kan føre til kontaktallergi slik som nikkel, er Blomdahls produkter og smykker fri for giftige og kreftfremkallende stoffer. Smykkene er produsert i nøye utvalgt medisinsk plast og ren titan. Blomdahl gjør det enkelt for deg å velge allergivennlig, og hos Nettbutikk for helse og hudpleie finner du det største utvalget fra Blomdahls sortiment.

Klikk her for å kikke på allergivennlige øredobber fra Blomdahl.


Sist sett på