Hva er en foam roller?

En foam roller kan hjelpe deg med å løse opp stramme og ømme muskler. Det er et enkelt treningsverktøy du lett kan bruke både hjemme og på treningsstudio. 

Hva er en foam roller og hva kan jeg bruke den til?

Det finnes utrolig mange hjelpemidler der ute som skal hjelpe deg med å effektivisere treningen, bedre muskulaturen og øke blodsirkulasjonen. Så hva er det da som er så bra med en foam roller?

En foam roller er en sylinderformet massasjerulle i skum. Foam rollerene kan bidra til å øke sirkulasjonen i musklene og leddutslagene gjennom en form for egenmassasje. Dersom du sliter med mye stiv muskulatur, kanskje du løper mye eller trener mye styrke? Da kan jevnlig bruk av foam roller hjelpe deg til å forebygge skade. Ved å rulle frem og tilbake på de stramme musklene masserer du og strekker muskulaturen. Du kan justere hvor hardt du ønsker at massasjerullen skal trenge inn i muskulaturen ved å bruke din egen kroppsvekt som tyngde. Med hjelp av ulik vinkling og tilpasning på muskulaturen kan du benytte din egen kroppsvekt til å massere de såre musklene. En foam roller hjelper deg med å trenge dypere ned i muskulaturen og finne triggerpunktene.

Foam rolleren kan benyttes til å tøye og bearbeide muskler i bein, rygg, nakke og armer. Den fungerer godt som både et verktøy for oppvarming for å øke leddutslagene før en treningsøkt og for å øke restitusjonen etter en økt. Uansett treningsmengde vil bruken av foam roller kunne hjelpe deg med å forebygge skade. 

 

Hvordan bruker jeg en foam roller?

Du kan bruke foam rolleren over hele kroppen, men konsentrer deg på de punktene og musklene som er stramme og har dårlig bevegelighet. Rull sakte frem og tilbake til du treffer de punktene som oppleves som ekstra ømme. Rull frem og tilbake til du kjenner en endring. Du kan blant annet kjenne en varme som brer seg eller at du føler deg løsere og mykere i muskulaturen. Det er viktig å rulle sakte slik at musklene rekker å spenne av.

Dersom du varierer hvordan du bruker foam rolleren kan du også kjenne at den kan hjelpe til med å styrke muskulaturen, spesielt core-muskulaturen.

For enkelte kan det oppleves som smertefult å bruke foam rolleren de første gangen, du kan blant annet oppleve å få litt ømm og sår muskulatur. Fordelen er at man merker en stor fremgang og at det virker mindre smertefult når musklene blir mer og mer løst opp og du får mer bevegelighet i leddene.

 

Ønsker du tips og treningsveiledning vil det være hensiktsmessig å ta kontakt med en fysioterapeut eller en personlig trener for å unngå skader. 


Sist sett på