Effektiv trening med pilatesball

Gjør treningsøkten gøy! Tren med pilatesball for en morsom og effektiv økt.

Hva er en pilatesball? 

Pilatesball er et effektiv treningsredskap som man kan ha hjemme. Uansett om du ønsker å trene mye eller lite, eller om du vil trene hard styrke eller du trenger balanse og stabilitetstrening vil en pilatesball gi deg variert og god trening. Man kan utføre mange typer øvelser som bidrar til å styrke kroppen og skape gode balanse. Variasjonen i øvelsene er stor, i tillegg til at man kan variere styrkenivået basert på egen kroppsvekt og etter egen form og kapasitet.

En pilatesball er spesielt effektivt for trening av kjernemuskulaturen rundt mage og rygg. Det er viktig å trene kjernemuskulaturen for å bygge en god kroppsholdning, for å skape god balanse og stabilitet i ryggsøylen. Dersom du har plager med ryggen kan trening med pilatesball være en skånsom måte å styrke muskulaturen for å forebygge ryggplager.

Så hvorfor er da trening med en pilatesball så effektivt?

Når du ligger på en pilatesball spenner du alle musklene for å holde stabiliteten og balansen. Dette gjør at du trener flere muskler samtidig og får en komplett trening av kroppen. En Pilates ball gir et ustabilt underlag noe som gjør at du må jobb med hele kroppen for å få stabilisert og balansert kroppen gjennom hele øvelsen.  Trening med Pilates ball kan også hjelpe deg med å forebygge slitasje og leddproblemer.


Riktig størrelse og riktig teknikk

Før du setter i gang med treningen er det viktig at du justerer ballens størrelse og luftinnhold til din høyde. Dersom du er usikker på hvilken størrelse som passer til din kropp, prøv å juster ballen slik at du lett kan sette føttene ned i gulvet, gjerne med bena i en 90 graders vinkel.

For å unngå skader eller plager, spesielt knyttet til ryggen, er det viktig at du har riktig teknikk da du utfører øvelsene med en Pilates ball. Det er viktig at du ikke får for mye svai i ryggen, slik at korsryggen belastes unødvendig mye. Prøv hele tiden å fokuser på at det er musklene i magen du skal benytte. Dersom du er svai i ryggen løft ryggen til du kjenner at det tar tak i magemusklene dine. Hold så dette presset gjennom hele øvelsen.

Ønsker du å lære mer om hvordan man skal trene mest mulig effektivt med en pilatesball vil det være hensiktsmessig å ta kontakt med en fysioterapeut eller kiropraktor for å få en grundig gjennomgang av øvelser. På denne måten unngår du skader og problemer med rygg og nakke.


Sist sett på