Hvordan forebygge strekkmerker?

Det er mange faktorer som gjør at kroppen forandrer seg. Man blir eldre, kanskje du går opp og ned i vekt og som kvinne er det mange som går igjennom en graviditet som fører med seg hormonelle endringer og vektøkning. Disse faktorene kan føre til at mange opplever å få strekkmerker i huden. Noen kan tenke at strekkmerker er sjenerende, mens andre ser på det som en del av livet og livsutviklingen. Strekkmerker er veldig vanlig og opp til 90 prosent opplever å få strekkmerker under svangerskap.  

Hvorfor får noen strekkmerker?

Strekkmerker er arr og merker som oppstår i kroppens underhud. Merkene oppstår når fibre i huden overstrekkes på grunn av vektøkning eller ved hormonelle endringer som ofte oppstår under puberteten. I de fleste tilfeller så dreier strekkmerker seg om varige forandinger i huden da fibrene ikke gjenvinner sin elastisitet.

Forebygging av strekkmerker

Markedet er fult av kremer, forebyggende metoder, øvelser, massasjeteknikker etc. som skal forhindre og forebygge strekkmerker. Det er en jungel av produkter og det kan være vanskelig å vite hvem som har best effekt.  Som gravid  bør man være varsom med å prøve ut for mange metoder og kremer på en og samme gang. Bruk av en hudpleieolje med naturlige ingredienser kan gi en myk, behagelig og strammende effekt for huden.  Oljen kan benyttes gjennom hele graviditeten og det anbefales at man benytter oljen i minst tre måneder sammenhengende. Oljen kan også benyttes gjennom hele svangerskapet. 

Hvordan forebygger hudpleieoljen strekkmerker?

Hudpleieoljen reduserer strekkmerker ved at den gjør huden smidig, elastisk og tilfører huden verdifull næring og fuktighet. Under en graviditet kan man påføre oljen på de områdene hvor strekkmerker vanligvis dannes. Dette kan være bryster, mage, lrene, hofter og korsrygg. Man kan på denne måten forebygge ved å gjøre huden mer elastisk og forberedt på forandringen som er i ferd med å skje.

Relaterte varer

Ammeinnlegg merinoull to lag ull (small)
Myke ammeinnlegg i merinoull anbefales for å holde brystene varme ved amming.
Pris
kr 155,00