Hull i ørene til små barn?

Bilder av kjendisbarn både hjemme og i utlandet viser en økende trend hvor foreldre tar hull i ørene til sine små barn. Blant annet så fikk datteren til Tone Damli, Billie, hull i ørene som baby. Enkelte som ønsker å ta hull i ørene til sine barn kan kanskje være usikkre og nervøse for infeksjoner og allergier. Vi har derfor samlet noe pleieråd og tips for hvordan best ta vare på hullene for å unngå plager. 

Hva bør du tenke på?

Det er ikke farlig for små barn eller babyer å ta hull i ørene, men det kan være lurt å tenke på hvilket materiell øredobbene er produsert i både når hullene tas og ve bruk av øredobber. For å unngå eventuelle farer med å utvikle nikkelallergi vil det være anbefalt å velge produkter i allergivennlige materialer. Selv om barn ikke er mer disponert mot å få nikkelallergi enn voksne så vil det være anbefalt å benytte øredobber som er produsert i allergivennlige materialer som medisinsk plast eller titan. Det vil derimot være viktig å følge nøye med på ørene til barnet etter at øredobbene er skutt inn for å se om allergiske reaksjoner eller infeksjoner oppstår. 

 

 

 

 hulliørene_barn_banner.png

 

Ønsker du å ta hull i ørene kan OK klinikken på Majorstuen i Oslo hjelpe deg! Klinikken tilbyr et sterilt og profesjonelt miljø. Øredobbene som benyttes er fra Blomdahls i allergivennlige materialer.

 

Noen enkle råd til deg som nettopp har tatt hull i ørene

 • Unngå å ta for mye på øredobbene.
 • Vaske hendene før du eventuelt berører hullene, og før du renser de nyinnskutte hullene.
 • Rens hullene morgen og kveld.
 • Vi anbefaler bruk av lunkent vann og ren såpe. Sørg for at vannet renner ned både foran og bak øreflippen. Noen foretrekker å bruke Pyrisept eller Kloheksidin. La væsken renne forbi øredobben både foran og bak så man får bort alt rusk som har hengt seg opp i hullet og øredobben i løpet av natten. Pass på at du ikke får Pyrisept og Klorheksidin inn i øregangen.
 • Ta ikke ut øredobbene når du renser hullene.
 • Først etter 6 uker kan du ta ut øredobbene. Sett da umiddelbart inn nye øredobber.
 • Sov med øredobber om natten for å unngå at hullene gror igjen. 
 • Pass på å tørke bort all fuktigheten etter rensingen. Det er viktig at det er rent, tørt og luftig ved hullene for å unngå betennelse. Tørk derfor foran og bak øreflippen med en Kleenex etter at du har renset.
 • Innskytningsøredobber må ikke brukes etter de angitte første 6 ukene fordi pinnen er 1,3 mm tykk, mens en vanlig øredobbe har en størrelse på 0,6 mm. 24 timer etter at du har tatt ut innskytningsøredobben har hullet krympet til normal størrelse. Hvis du fortsetter å bruke innskytningsøredobbene vil du få et permanent for stort hull.
 • Dersom du skulle begynne å blø i prosessen hvor du skifter til vanlige øredobber bør du rense noen dager til.
 • Dersom du ønsker å forhindre allergi eller allergiske reaksjoner tenk på hvilke øredobber du benytter. For å forhindre allergi benytt øredobber i medisinsk plast eller titan, og bytt jevnlig mellom disse. Små barn hopper og spretter, de støver og de blir mer skitne enn oss voksne, og får derfor mye mer bakterierier på og rundt øredobbene. Siden man da ikke lenger renser er man fortsatt utsatt for å få betennelse. Skift derfor ofte mellom plast og titan, og skrubb øredobbene med en brukt tannbørste for å rengjøre både pynten og låsen på øredobben. Da vet du at de er rene neste gang du skal ha øredobbene på igjen.

 

 

Relaterte varer

Daisy Rose/Crystal

Øredobbene Daisy Rose/Crystal passer perfekt som ørepynt i hverdagen. Ve...

Pris
kr 210,00
Daisy Alexandrite/Rose

Øredobbene Daisy Alexandrite/Rose passer perfekt som ørepynt i hver...

Pris
kr 210,00
Flower Aquamarine
Øredobbene Flower Aquamarine passer perfekt som ørepynt i hverdagen. Ved...
Pris
kr 210,00
Butterfly Aqua Medical Plastic
Nydelige Butterfly Aqua i medisinsk plast er de perfekte øredobbene for voksn...
Pris
kr 258,00
Butterfly Pendant Light Rose
Nydelige Butterfly Pendant Light Rose i medisinsk plast er de perfe...
Pris
kr 318,00
Heart Amethyst
Nydelige Heart Amethyst i medisinsk plast er de perfekte øredobbene for ...
Pris
kr 210,00
Heart Pendant Light Rose

Nydelige Heart Pendant Light Rose i medisinsk plast er de perfekte ...

Pris
kr 318,00